Essence Blossom Dreams nail pigments

photo_2017-04-12_16-22-11

Toen ik het persbericht van de nieuwe limited edition van Essence zag, wilde ik gelijk naar de drogist gaan. Waarom? Essence heeft twee verschillende nail pigments in deze collectie zitten! Een iridescent effect pigment en een mirror effect pigment. Ik was ontzettend benieuwd en probeerde het, samen met de waterbased topcoat! 

photo_2017-04-12_16-22-45photo_2017-04-12_16-22-49

In de potjes zit het pigment. Pas wel op: vooral bij het mirror effect pigment zat daarna werkelijk alles onder de glitters! De gebruiksaanwijzing op het doosje zegt, dat je met je vinger in het potje moet om de pigment op te pakken en dit vervolgens op je nagel moet deppen. Dan zou ik helemaal onder zitten, daarom heb ik een sponsapplicator, die je ook wel eens voor je oogschaduw gebruikt, gepakt en deze in het potje gedipt. Daarna ben ik met de applicator over mijn nagel heen gegaan. Wanneer je het effect hebt bereikt, moet je de waterbased topcoat erover aanbrengen.

photo_2017-04-12_16-22-55photo_2017-04-12_16-22-59photo_2017-04-12_16-23-04

En hierboven zie je het effect (met de waterbased topcoat al over de pigments heen)! Ik draag trouwens blanco nepnagels waar ik vervolgens met nagellak overheen lak, omdat mijn eigen nagels erg slap zijn de laatste tijd.
Ik heb beide pigments over een donkerrode/donkerbruine nagellak heen gedaan. Het was even uitvogelen, omdat ik het in de eerste instantie niet egaal kreeg. Ook zie je dat de mirror pigment, op de middelvinger, niet helemaal dekte. Je ziet nog een beetje de nagellak erdoorheen.
Het is wel belangrijk dat je een waterbased topcoat voor dit soort pigments gebruikt, omdat een gewone topcoat de pigments weer van je nagels af schraapt. Het is dus zeker geen verkooptrucje van Essence ;-).

Het heeft dus even wat oefening nodig, om het mooi op je nagels te krijgen. Wanneer ik het helemaal onder de knie heb, zal ik zeker even een nails of the day online plaatsen.
Ik vind beide pigments wel erg mooi. Je zit alleen helemaal onder het poeder/glitter na afloop! Maar het resultaat mag er wezen, zeker na wat oefening.

De pigments kosten €2,59 per stuk en de waterbased topcoat €2,39. De producten komen uit de limited edition collectie Blossom Dreams van Essence. De collectie ligt tot mei 2017 in de winkels.

Advertenties

12 gedachtes over “Essence Blossom Dreams nail pigments

 1. Kirsty zegt:

  Het resultaat vind ik wel mooi! Ik zou zelf hier alleen niet zo handig mee zijn denk ik. Zeker niet als alles snel onder komt te zitten; daar heb ik wel talent voor haha.

  Like

 2. Anke zegt:

  Wauw, wat een mooi effect! Normaal ga ik naar mijn schoonheidsspecialist die dit effect dan op mijn nagels maakt, maar vanaf nu kan ik het ook zelf gaan doen. Ik ga snel even een kijkje nemen bij het Essence schap! X

  Like

 3. Sheila @ beineffable.com zegt:

  Ik houd van Essence. Ontzettend betaalbaar en ze hebben altijd wel wat leuks. Ze hadden een tijdje terug matte nagellak. Super vind ik die.

  Like

~ Praat mee! ~ ♥

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s